2015/02/26

AGENDA 21



Otsailaren 12an Agenda 21 programan sartuta dagoen txango bat egin genuen 4. mailako ikasleekin. Txango honetan Euskal Herriko kalitatezko produktuen ezaguera hurbiltzen zaie ikasleei.Hauek izan ziren gure aurtengo ibilbideak:
  • Udapa: Jundizen dago eta han "Arabako patata Eusko Label" bildu, aukeratu, manipulatu eta enbasatzen dute. 
  • Idiazabal gazta: Zigoitiako baserri batera joan ginen, han Latxa ardien esnearekin, Idiazabal Jatorri deitura daukan gazta egiten dute. 
Ondo pasatu genuen eta gauza interesgarriak ikasi genituen.


El pasado 12 de febrero realizamos una excursión, la cual está dentro del programa de Agenda 21, con el alumnado de 4º. En esta visita el alumnado descubre distintos productos agro-alimentarios de calidad del País Vasco. Este año hemos realizado los siguientes itinerarios:
  • Udapa: Es una cooperativa de Jundiz. En ella se recoge, selecciona, manipula y  envasa la patata de Álava con Eusko Label. 
  • Queso Idiazabal: Fuimos a un baserri de Zigoitia. Allí hacen queso, con denominación de origen Idiazabal, con leche de oveja Latxa.
Lo pasamos muy bien y aprendimos muchas cosas interesantes.




No hay comentarios:

Publicar un comentario